play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Počinje novogodišnja turneja Četiri skakaonice

Danas u njemačkom Oberstdorfu počinje novogodišnja turneja Četiri skakaonice, najprestižnije natjecanje kada su u pitanju ski-skokovi.

Najbolji ski-skakači svijeta danas će u Oberstdorfu otvoriti 72. izdanje novogodišnje turneje Četiri skakaonice, a, kao i obično, krug favorita je veoma uzak.

Prošle godine trijumfirao je Halvor Egner Granerud koji ove godine nije u dobroj formi i praktično nema šanse za obranu titule.

Veliki favorit je Austrijanac Stefan Kraft koji je u ovoj sezoni trijumfirao na pet od osam uvodnih natjecanja i svi očekuju da na kraju i podigne trofej namijenjen osvajaču Četiri skakaonice.

Najveću konkurenciju će mu predstavljati domaći natjecatelji Andreas Wellinger, Karl Geiger i Pius Paschke, dok iz drugog plana vrebaju Austrijanac Jan Hörl, Japanac Ryoyu Kobayashi i Slovenac Anže Lanišek.

Današnje natjecanje je zakazano za 17:15 sati, a nakon Obertsdorfa turneja se nastavlja u Garmisch-Partenkirchenu 1. siječnja, zatim Innsbrucku 3. siječnja i Bischofshofenu 6. siječnja.

0%