play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Novi Travnik: Usvojen rekordan proračun za 2024. godinu

Danas je u velikoj dvorani Općine Novi Travnik održana je 25. sjednica Općinskog vijeća na kojoj je jednoglasno usvojen Proračun za 2024. godinu. Riječ je o  rekordnom Proračunu koji iznosu gotovo 25 milijuna konvertibilnih maraka.

Uz Odluku o usvajanju Proračuna Riznice Općine Novi Travnik za 2024.godinu Općinsko vijeće donijelo je i Odluku o izvršenju Proračuna Riznice Općine Novi Travnik za 2024.godinu kao Odluku o davanju suglasnosti na Plan održavanja i rekonstrukcije lokalnih putova na području općine Novi Travnik za 2024.godinu.

Novi Travnik i u 2024. godini  bit će veliko gradilište. Garant tomu je i usvojeni Proračun za 2024. godinu koji iznosi 24.361.624 KM.

U 2024. godini fokus je usmjeren na izgradnju i razvoj infrastrukture pri čemu nije zanemaren ni socijalni  aspektgdje su brojna davanja povećana s ciljem pomoći lokalnom stanovništvu.

Vizija načelnika i administracije je razvijati svaki dio općine, vodeći računa o potrebama stanovnika i izgraditi  Novi Travnik kao mjesta za sve.

Samo za održavanje i rekonstrukciju lokalnih putova na području općine Novi Travnik za 2024. godinu bit će uloženo više od  8 milijuna konvertibilnih maraka.

Od infrastrukturnih projekata  značajno je istaknuti nastavak izgradnje bazena, uređenja gradske Sportske dvorane i uvođenje prve faze grijanja, uređenje sportskih i novoizgrađenih dječjih igrališta, rekonstrukciju gradskih ulica kao i lokalnih u ruralnim područjima, rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove vodovodne i kanalizacijske mreže te jačanje kapaciteta komunalnih poduzeća.

Tijekom 2024. godine u Novom Travniku bit će nastavljeno s radovima izgradnje nove lamele Doma zdravlja kao i gradnji novog objekta JU Edukacijsko – rehabilitacijski centar “Duga”. U planu je i nastavak radova na uređenju Doma kulture i knjižnice. Posebna pozornost bit će usmjerena ka realizaciji projekata razvoja gospodarstva.

Planiranim proračunski stavkama  omogućeno je dalje ulaganje u poslovne zone, poticanje start up programa, jačanje potpore poljoprivredi  a po  prvi put za partnera u pojedinim projektima Općina Novi Travnik imat će Europsku uniju i mogućnost povlačenja sredstva iz europskih fondova.

Neupitna je kontinuirana potpora studentima kroz osiguranje stipendija  za sve studente iz Novog Travnika, povećanje  porodiljne naknade koja sada za svako novorođeno dijete iznosi 1.000 KM te pomoć  raznim kategorijama stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe.

0%