play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Humanitarna akcija “Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh”: Drukčiji Radio posjetio Dominka u selu Kovačići

Novi Travnik, 22. prosinca 2023. – Jučer je ekipa Drukčijeg radija posjetila srce Kovačića, malenog sela smještenog u okolini Novog Travnika. Razlog posjeta bio je Dominko (51), čija teška životna priča i izazovna situacija potaknula Drukčiji radio na ostvarivanje humanitarne akcije pod nazivom “Jedna Želja, Jedan Poklon, Jedan Osmijeh.”

Dominko, samac koji živi u seoskom zaseoku, suočava se s teškom životnom situacijom. Bez ikakvih redovitih primanja, oslanja se na svoje životinje koje su mu jedini suputnici u osami. Suho meso i kozji sir čine osnovu njegove prehrane, a Dominko sam priprema obroke i brine o sebi.

Inicijativa za pomoć našem Dominku potekla je od njegove prijateljice i istinske podrške, Višnje, koja ga naziva svojim bratom. Svjesna njegove teške situacije, Višnja je predložila Drukčijem radiju da zajedno izmame osmijeh na lice ovog dobrog čovjeka u blagdansko vrijeme.

Dominko, rastavljen otac s dvoje djece koja žive s majkom u Hrvatskoj, nalazi utjehu u svojim vjernim psima i mačku. Smješten u šumovitom dijelu sela, Dominko se oslanja na svoje četveronožne prijatelje kako bi ga štitili od vukova i divljih zvijeri. Njegova ljubav prema prirodi i životinjama vidljiva je u svakom koraku koji čini.

Životni put Dominka vodi nas od Austrije, gdje je bio aktivan u području šumarstva, do Hrvatske, gdje je radio tijekom ratnih godina. Unatoč teškoćama koje je susreo, odlučio se vratiti u rodnu Bosnu prije šest godina. Dominko ističe da mu je najljepše u osami, okružen mirnom prirodom, ne skidajući osmijeh s lica. Za njega je sreća jednostavna, a ljubav prema svom životu ne zamjenjuje ni za što.

Nevjerojatna sreća leži u sposobnosti da druge učinimo sretnima, bez obzira na vlastitu situaciju. Drukčiji radio, poznat po svojim humanitarnim akcijama, i ovog prosinca postavlja si cilj obradovati djecu, ugroženu populaciju, stare i nemoćne. No, ovog puta, žele darovati ne samo poklone, već i svoje vrijeme i pažnju, jer prava radost dolazi iz dijeljenja.

Drukčiji radio poziva sve slušatelje da se pridruže ovoj nesebičnoj akciji, jer sreća je stvorena da se dijeli, a ljubav raste kada je podijelimo s drugima. Ujedinjeni u dobroj volji, možemo zajedno pružiti svjetlost i toplinu onima kojima je to najpotrebnije u ovim blagdanskim danima. Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh – to je prava čarolija Božića.

0%