play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Novotravnički mališani obilježili dan rudara

Kako bi smo  obilježili Dan rudara (21.decembar)  i upoznali djecu sa značajem rudarstva i zanimanjima rudara, ove godine su mališani novotravničkog obdaništa “Sultan Fatih” odlučili na jedan dan biti u ulogama rudara.

Danas su odgajatelji i djeca ovog novotravničkog obdaništa, poželjeli na jedan dan biti u ulogama rudara i predstaviti se na svoj način , na koji su obilježili Dan rudara (21. decembar). 

Mašta i kreativnost dječice i njihovih vaspitačica, koje su vrlo profesionalno odradile zadatak, i uživjeli se u ulogu ove profesije , nadmašile su sva očekivanja. Djeca su u obdaništu “Sulta Fatih” naučila da se ugalj kopa u rudniku i na površinskom kopu, da se prevozi vozom i kamionima najviše do termoelektrane gdje se proizvodi struja i toplota za grijanje, te da rudare u rudnicima uglja zovemo „crni rudari“.

Vaspitačice obdaništa “Sultan Fatih “ ukazali su djeci na važnost rudarstva u našem kraju, upoznali ih sa zanimanjem rudar, njihovom opremom, načinima rada,  te  istakli teške uvjete u kojima rudari rade, a potom se zabavili planiranim aktivnostima u kreativnim centrima što možete vidjeti na priloženim fotografijama.

0%