Lokalac

Održana promocija knjige “Penjačevi zapisi” Stipe Božića

today21. prosinca 2023.

Background

Večeras, 21. prosinca, je velika dvorana Općinskog vijeća Novi Travnik bila premala za sve one koji su htjeli ćuti iskustva poznatog hrvatskog alpiniste Stipe Božića

U organizaciji PD Kuk Novi Travnik i HKD Napredak – podružnica Novi Travnik održana je prezentacija knjige “Penjačevi zapisi”, autora Stipe Božića.

Ovaj hrvatski alpinist u knjizi predstavlja autobiografski pristup, od djetinjstva, preseljenja u Split, te prvih skijaških i penjačkih iskustava.

Božić se prisjetio i svih svojih prijatelja koji su s njim osvajali najviše svjetske vrhove, a neki od njih su nažalost na ekspedicijama izgubili život.

Kako je spomenuo, jedno od najdražih i najljepših iskustava je odlazak i osvajanje najvišeg vrha Antarktike, koja je prelijepi netaknuti i najpustiji dio svijeta.

Stipe se popeo na najviše vrhove svijeta, sudjelovao u brojnim ekspedicijama, zavirio u neistražene kutove svijeta, a sa svih tih putovanja donio je autentične zapise kroz riječi, fotografije i video materijal, kako bi i drugi mogli vidjeti komadiće ljepote koje kriju visoke planine i druge kulture.

Written by: Sanda Skopljaković