play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Jak potres pogodio Kinu, Smrtno stradalo preko 100 ljudi

Kinu je tijekom noći pogodio jako potres magnitude 6,2 po Richteru usmrtivši više od 118 osoba.

Najmanje 118 ljudi je poginulo, a oko 400 je ozlijeđeno u potresu u sjeverozapadnim kineskim provincijama Gansu i Qinghai, javljaju državni mediji.

Vatrogasci, vojnici i policija tragaju za preživjelima dok temperatura dostiže -14 stupnjeva Celzijusa, iako su vlasti upozorile da bi moglo doći do još naknadnih potresa.

Mogućnost za novim potresima uz izrazito niske temperature umnogome otežavaju posao spacilačkim timovima. Vlasti Gansua objavile su pozivna društvenim mrežama za više hitnih radnika.

Prijavljeno je da je oštećeno na tisuće kuća, a državni mediji navode i da je javna infrastruktura oštećena “u različitom stupnju”.

Potres se dogodio na dubini od 10 km, oko 100 km jugozapadno od glavnog grada provincije Gansu, Lanzhoua.

Podjećamo, veći dio Kine nalazi se usred hladnog vala, a područje velike nadmorske visine gdje je potres pogodio prijavio je temperaturu od -14C u utorak ujutro.

Potresi su se nastavili i u utorak u ranim jutarnjim satimak, uz nekoliko potresa jačine između 3,0 i 4,5. U utorak je zaseban potres jačine 5,5 stupnjeva po Rihterovoj skali pogodio provinciju Xinjiang, također na sjeverozapadu.

0%