play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ove sezone najjeftinija skijališta nudi Italija

Bugarska više nije najjeftinija skijaška destinacija za britanske turiste nakon što joj je tu poziciju preotela Italija, doznaje se iz najnovijeg izvješća.

Talijanska Bardonecchia našla se ispred bugarskih skijališta Borovets i Bansko kao najpovoljnije odredište ljubitelja zimskih sportova u godišnjoj analizi skijališta u kojoj se ocjenjuje omjer kvalitete i novca.

Analizu su provele Post Office Travel Money i turistička agencija Crystal Ski Holidays. Analizom je bilo obuhvaćeno 36 europskih skijališta, a prikupljeni su podaci o cijenama skijaških karata, iznajmljivanja opreme, škola skijanja i bordanja te hrane i pića na skijaškim stazama.

Ispostavilo se da je Bardonecchia podigla cijene u odnosu na prošlu godine za samo 1.4%.

Borovets je podigao cijene do 8.2% i nalazi se na drugom mjestu, dok je Bansko s porastom cijena od 18.1% završio na šestom mjestu, zahvaljujući prvenstveno velikom porastu cijena za skijaške škole.

Cijene su pale u devet od 31 skijališta koje je i prethodne godine bilo obuhvaćeno analizom. Najviše su pale cijene u francuskom skijalištu Les Arcs i švicarskom Wengenu, za 5.5%. Najskuplji je švicarski Zermatt, gdje su cijene dvostruko veće nego u Bardonecchiji.

Jeftiniji od Banskog su i Jahorina u BiH, Passo Tonale u Italiji i Geilo u Norveškoj.

0%