play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

U listopadu došlo do povećanja neto plaća u svim djelatnostima

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u Federaciji BiH u listopadu iznosila je 1.285 KM i nominalno je veća za dva posto, a realno za 1,8 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u listopadu nominalno je viša za 12,8 posto, a realno viša za 12,7 posto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Analiza je pokazala da je u listopadu u odnosu na rujan došlo do povećanja neto plaća u svim djelatnostima.

Najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće zabilježeno je u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti i to za 7,4 posto, zatim u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 3,8 posto, te proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 3,2 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom u FederacijiBiH u listopadu iznosila je 1.995 KM i nominalno je veća za 1,8 posto, a realno za 1,6 posto u odnosu na rujan.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom u listopadu nominalno je veća za 13 posto, a realno za 12,9 posto. 

0%