play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

EXIT predstavio prve izvođače na festivalu 2024. godine

Novosadski Exit festival prestavio je danas prva 24 izvođača koji će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi 2024. godine, a predvode ih Tom Morello, Black Eyed Peas i Gucci Mane. Među izvođačima koji su danas predstavljeni u beogradskom klubu “Silosi” su i The Exploited, John Newman, Kenya Grace, Carl Cox, Iniko, Steve Angello i Rudimental.

Na tvrđavi će sljedeće godine nastupiti i Barry Can’t Swim, Bonobo, Coroner, Dub FX, Franky Wah, Ian Asher, Joker Out, Klangkuenstler, Lakeside X, Mene, Nemesis, Sama’ Abdulhadi, Villagers of Ioannina City i Willy William.

Direktor Exit festivala Dušan Kovačević ocijenio je da spisak bendova koji su predstavljeni danas, potvrđuje jedan do najraznovrsnijih startova festivala. “Exit karakteriše multižanrovski program i to do sada nije bilo ovoliko izraženo”, naveo je Kovačević.

Dodao je da je jedna od želja festivala od osnivanja bila da dovede bend Rage Against The Machine, a da su to sada uspjeli dovođenjem gitariste Toma Morella, koji je jedan od osnivača benda i koji će nastupiti na glavnoj bini festivala.

Kovačević je istakao i nastupe Black Eyed Peas koji će prvi put nastupiti na ovim prostorima, kao i Gucci Manea, jednog od osnivača trep pokreta. Govoreći o Gucci Maneu, reperka Ivana Rašić Sajsi MC navela je da je on sljedeća generacija koja je napravila veliki proboj u tom žanru.

Ovogodišnji Exit festival biće održan od 10. do 14. srpnja 2024. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, pod sloganom “Zvezdana deca – Probudimo naše supermoći zajedno” (Starseeds – Awakening our superpowers together”).

0%