if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Evo gdje na svijetu žive žene sa najvećim grudima

Popularna stranica “World Population Review” objavila je zanimljive podatke o tome gdje žive žene s najvećim grudima na svijetu, a BiH se nalazi visoko na listi.

Državljanke Bosne i Hercegovine, naime, zauzele su visoko deseto mjesto na list najobdarenijih. Prvo mjesto zauzele su Amerikanke koje su za jedno mjesto bile bolje od Britanki, dok su treće stanovnice Venezuele.

Slijede državljanke Kolumbije, Švedske, Nizozemske, Kanade, Gruzije i Australije, dok listu na na 11. mjestu zaokružuje Švicarska.

Važno je napomenuti da je veličina grudi prilično usko povezana sa ukupnim indeksom tjelesne mase (BMI), što ilustrira činjenicu da dodatna težina često može biti praćena većom veličinom korpe. Značajno je i to što ovim popisom nisu obuhvaćene sve zemlje, napominje se na ovoj stranici.

Ukupno gledajući, najveće veličine grudi koncentrirane su u Europi i Sjedinjenim Državama. Najmanje veličine grudi koncentrirane su u zemljama Afrike i jugoistočne Azije.

Stručnjaci sugeriraju da je to uglavnom zbog genetike, jer žene u ovim regijama imaju tendenciju da su sveukupno sitnije, i činjenice da žene ovih područja često vode aktivniji način života, što može smanjiti i tjelesnu masu i veličinu grudi, navodi “World Population Review”.

0%