play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Zaplijenjeno 7,5 tona kokaina u Španjolskoj

Španjolska policija zaplijenila je sedam i po tona kokaina iz Južne Amerike u luci Vigo, na sjeverozapadu zemlje, koji je bio sakriven u zamrznutoj tuni i spreman za distribuciju širom Europe, a uhićenoje 20 pripadnika dvije balkanske organizacije.

Ovo je najveća pljenidba ove vrste u povijesti Galicije, španjolske regije na Atlantiku, čiju nepristupačnu obalu krijumčari koriste desetljećima. U drugoj oepraciji, policija je pronašla tri i po tone kokaina u brodskim kontejnerima u luci u Valenciji.

Policija je uhitila ukupno 20 ljudi, pripadnika dvije balkanske organizacije. Iz policije navodi da je ovo “veliki udarac” za neke od najmoćnijih europskih narko-mreža.

U priopćenju je istaknuto da je krijumčarska mreža osnovala kompaniju za uvoz za međunarodnu trgovinu smrznutom ribom i morskim plodovima, kao i za ulaganje u nekretnine.

Tijekom višemjesečnog nadzora njeni službenici utvrdili su da je firma prikrivala svoju umiješanost u krijumčarenje droge slanjem velikog toka kontejnera morem iz raznih kompanija, ali je destinacija uvijek bio Pirinejski poluotok.

0%