if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Više od pola milijuna maraka za bolnicu u Novoj Biloj

Hrvatska bolnica dr.fra Mato Nikolić u Novoj Biloj obogatila je svoj vozni park medicinske opreme s novim, modernim sanitetom koji će unaprijediti kvalitetu pružanja zdravstvene usluge stanovnicima ove regije.

Novi sanitet, opremljen najnovijom tehnologijom i visokokvalitetnom opremom, predstavlja značajan korak naprijed u poboljšanju hitne medicinske pomoći i transporta pacijenata od bolnice do Kliničkih centara. Sa svojom efikasnošću i prilagodljivošću, sanitet će omogućiti brži i sigurniji transport pacijenata do bolnice, pružajući im neophodnu njegu i podršku tijekom putovanja.

“Ulaganje u modernizaciju opreme zdravstvenih ustanova u SBK ključno je za pružanje vrhunske zdravstvene zaštite našim pacijentima. Ovaj novi sanitet je rezultat posvećenosti Vlade SBK i ministarstva zdravstva ka unapređenju uvjeta rada medicinskog tima i pružanju najbolje moguće brige našim pacijentima na području SBK. Pored ulaganja u vozni park ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi SBK osiguralo je sredstva za rekonstrukciju sustava za klimatizaciju u iznosu od 200 000 KM i nabavku opreme za kabinet endoskopije u iznosu od više od 200 000 KM.” kazao je ministar zdravstva SBK Anto Matić.

Osim što omogućava efikasniji transport pacijenata, novi sanitet takođe donosi olakšanje i dodatnu podršku medicinskom osoblju koje će sada imati bolje resurse za pružanje hitne medicinske pomoći u slučaju nezgoda ili hitnih stanja.

Ovo ulaganje u modernu medicinsku opremu predstavlja nastavak predanosti bolnice prema poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža pacijentima u Srednjoj Bosni.

“Dobivanje novog saniteta za našu bolnicu predstavlja izuzetan korak prema unapređenju naše zdravstvene usluge i brige koju pružamo našim pacijentima. Ova nabavka modernog vozila za hitne intervencije nije samo ulaganje u opremu, već i u sigurnost i brigu o našoj zajednici. Sanitet će omogućiti našem medicinskom osoblju da pruži još efikasniju i bržu pomoć pacijentima u hitnim situacijama, istovremeno pružajući veći nivo udobnosti tokom transporta. Ovaj novi dodatak našem voznom parku  predstavlja našu odlučnost da unaprijedimo kvalitet zdravstvene zaštite i odgovorimo na potrebe naše zajednice na najbolji mogući način”, kazao je ravnatelj bolnice dr.Mladen Čuturić.

0%