if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Objavljene nominacije za Zlatni globus, “Barbie” nominiran čak u devet kategorija

Ljetni kino hit Barbie predvodi nominacije za Zlatni globus s devet kategorija, ispred povijesne drame Oppenheimer koja ih ima osam, objavio je u ponedjeljak organizator te filmske nagrade u Hollywoodu.

Barbie će se u kategoriji za najbolju komediju i mjuzikl natjecati s American Fiction, The Holdovers i drugima na svečanosti u siječnju kojim počinje sezona američkih filmskih nagrada. Oppenheimer s Cillianom Murphyjem u glavnoj ulozi, suočit će se među ostalima s Killers of the Flower Moon i Maestro u borbi za najbolju dramu.

U televizijskim kategorijama, najviše nominacija, devet ima obiteljska drama Succession.

Zlatni globusi su su dobar pokazatelj za najpoznatiju filmsku nagradu Oscar koji se dodijeljuje u ožujku. Ove će ih godine izabrati nova organizacija nakon što je neprofitni Hollywood Foreign Press Association, skupina novinara koja je bila na meti kritika zbog etičkih propusta i nedostatka različitosti, raspuštena u lipnju.

Vlasnici Zlatnog globusa, Eldridge Industries i Dick Clark Productions postavili su nagradu kao profitni posao, a glasačko tijelo činit će rasno i etnički različitih 300 novinara iz 75 zemalja. Pobjednici će biti proglašeni na svečanosti 7. siječnja.

0%