play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Državna nagrada za sport ide skijašici Elvedini Muzaferiji

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, jednoglasno je donijelo Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2023. godine.

Državna nagrada za sport, u vrijednosti 10.000 KM, dodijeljena je skijašici Elvedini Muzaferiji, kao najveće priznanje Bosne i Hercegovine zа izniman doprinos razvoju sporta i afirmaciji BiH.

Među sportskim uspjesima Muzaferije su drugo mjesto u disciplini spust – Crans Montana (Švicarska) u utrci FIS Europa Kupa, čime je 18. veljače osvojila prvo odličje za BiH na međunarodnom skijaškom natjecanju, te ispunjena “A” olimpijska norma za nastup na Zimskim olimpijskim igrama Milano – Cortina 2026.

Elvedina Muzaferija je državna prvakinja u svim uzrasnim kategorijama, s najboljim ostvarenim internacionalnim rezultatima i prva skijašica u povijesti BiH koja je osvojila bodove u Svjetskom kupu.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o visini jednokratne novčane nagrade za zaslužnog sportaša Bosne i Hercegovine i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda za 2023. godinu, koju je predložilo Ministarstvo civilnih poslova.

Novčana nagrada zaslužnim sportašima BiH u 2023. godini utvrđena je u jednokratnom iznosu od 1.700 do 3.150 KM za 11 sportaša i sportašica koji su ispunili uvjete za odlazak u mirovinu.

Jednokratna novčana nagrada za vrhunske sportaše međunarodnog razreda dodjeljuje se za ispunjenu “A” normu ili ostvaren plasman za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Specijalnoj olimpijadi ili Svjetskom prvenstvu.

Ova nagrada u 2023. godini dodijeljena je za 33 vrhunska sportaša u BiH, a visina je utvrđena na temelju postignutih rezultata na natjecanjima i kreće se od 2.000 do 2.300 KM.

0%