play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Bill Gates dnevno zaradi gotovo 11 milijuna dolara

Američka kompanija Zippia, koja posreduje u zapošljavanju te objavljuje poslovne podatke, objavila je i to koliko dnevno zarađuje suosnivač kompanije Microsoft Bill Gates koji je među najbogatijim ljudima na svijetu.

Gates je skoro 20 godina bio najbogatiji čovjek na svijetu, a onda ga je po bogatstvu nadmašio osnivač kompanije Amazon Jeff Bezos. Međutim, kada je u pitanju bogatstvo, i dalje je među globalnom elitom.

Kako je objavila Zippia, prosječna osoba tijekom života zaradi 2,7 milijuna dolara, dok Gates tijekom dana tri do četiri puta više zaradi od navedenog iznosa. Procjene točnog iznosa njegove dnevne zarade se razlikuju, ali jedna od njih jeste da iznosi 10,95 milijuna dolara, što je 117 dolara u sekundi. Prema još jednoj procjeni, riječ je o dnevnoj zaradi u iznosu od 7,6 milijuna dolara.

Microsoft je jedan od izvora Gatesove zarade. Otkako je sa Paulom Allenom 1975. osnovao ovu kompaniju, dominirala je na različitim tehnološkim tržištima. Prije četiri godine je imala tržišnu kapitalizaciju od jedan bilion dolara. Gatesovi izvori zarade su i investicije u nekretnine.

Veći dio zarade daje u dobrotvorne svrhe, uglavnom kroz Fondaciju Bill & Melinda Gates, prenosi portal Yahoo Finance.

0%