if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Održan ždrijeb za nogometašice, Zmajice idu na Švedsku

U Nyonu je u ponedjeljak obavljen ždrijeb za finalni turnir prve Lige nacija za žene, ali i za baraž mečeve za popunu Divizije A i Divizije B. Bosna i Hercegovina je za rivala dobila Švedsku.

Zmajice će biti domaćini u prvom meču. Prvi meč baraža kod kuće će odigrati i Hrvatska koja je za protivnika dobila Norvešku.

Posljednji par baraža za plasman u Diviziju A čine Mađarska i Belgija. Što se tiče baraža za plasman u Diviziju B, Crna Gora je za protivnika dobila Sjevernu Irsku i bit će domaćin u prvoj utakmici. Preostala dva para su Latvija – Slovačka i Bugarska – Ukrajina.

Također je obavljen i ždrijeb za finalni turnir. U polufinalima će snage odmjeriti Španjolska i Nizozemska i Francuska i Njemačka.

Finalsiti Lige nacija će, uz domaćina Francusku, izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Ukoliko Francuska bude jedan od finalista, mjesto na Igrama osigurat će selekcija koja osvoji treće mjesto.

Liga nacija za žene bit će odigrana i sljedeće godine, u periodu od travnja do prosinca i bit će kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo 2015. Domaćinu Švicarskoj na ovaj način će se pridružiti 15 reprezentacija.

Zmajice su play-off izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi B Lige 4 iza Češke, a ispred Slovenije i Bjelorusije. Švedska je u grupi A4 završila treća iza Španjolske i Italije, a ispred Švajcarske.

0%