play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

U cijeloj regiji se pripremaju spektakularni dočeci Nove godine

Spektakularni javni dočeci Nove godine pripremaju se širom naše zemlje, kao i regiona. Popularni pjevači za najluđu noć nastupaju od Zenice, Tuzle, do Dubrovnika, Splita i Kotora.

Gradovi širom regiona turistički potencijal vide u novogodišnjim danima te ulažu sve napore kako bi privukli što veći broj posjetitelja. Svoju priliku tu su uvidjeli, u prvom redu, primorski gradovi u kojima je temperatura neki vid komparativne prednost. Stoga nije čudo što najveće regionalne muzičke zvijezde, sad već tradicionalno, za Novu godinu nastupaju na trgovima u Dubrovnik, Splitu, Rijeci, Budvi, Kotoru itd.

Ove godine novogodišnja noć “pada” u noći s nedjelje na ponedjeljak pa će mnogi ovu višednevnu pauzu iskoristiti te otputovati u drugi grad ili pak susjednu državu.

Ako još uvijek niste odlučili gdje i kako provesti najluđu noć u godini, možda će vam javni dočeci u zemlji i regionu biti privlačni.

U Sarajevu kultni bendovi, u Mostaru Željko Joksimović

U glavnom gradu naše zemlje priprema se velika “sarajevska priča”. Nakon prošlogodišnjeg nastupa Dubioze kolektiv, u 2024. građane i turiste uvest će čak tri kultna sarajevska benda Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa, a šlag na torti bit će nastup Lake.

Tuzlu će u Novu godinu uvesti Bajaga i Instruktori. Bit će to prvi nastup Bajage u Tuzli nakon pet godina, a bend će Tuzlu uvesti u Novu godinu na Trgu slobode. Koncertom Bajage i Instruktora zaokružit će se manifestacija “Zima u Tuzli”.

Mostar je već godinama prepoznatljiv po ludima noćnim provodima najluđim noćima u godini koje okupljaju goste iz zemlje i regije, a veliki broj ljudi iz dijaspore namjenski za te dane dolazi u Mostar. Grad na Neretvi ove godine u novu godinu uplovit će nastupom legendarnog Željka Joksimovića.

Spektakularni doček 2024. godine priprema i Zenica, a njeni građani i posjetitelji u novu godinu uči ću uz hitove Marije Šerifović.

I Banja Luka se potrudila da novogodišnja noć privuće posjetitelje u grad na Vrbasu. Za organizaciju koncerata na otvorenom grad je izdvoio oko 189.001 KM, što je poprilično više u odnosu na prošlu godinu. Stoga se očekuje pravi spektakl kojeg će zasigurno prirediti Željko Samardžić i Lepa Brena.

Čola u Dubrovniku, Doris u Splitu

Zagreb će u 2024. godinu uvesti riječka grupa Let 3 koja će nastupiti uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Hrvatski biser Dubrovnik jedan je od gradova čiji je doček na otvorenom posebno popularan. Naravno, radi se o dočeku nove godine na slavnom Stradunu. Program na Staru godinu počinje tradicionalnom kolendom i dječjim dočekom, u sklopu kojeg nastupa Ante Gelo Band.

Dubrovčane i njihove goste u novu godinu će uvesti legendarni Zdravko Čolić. Prvi dan 2024. godine otvorit će nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu, s početkom točno u podne, dok će u večernjim satima publiku zabavljati klapa Šufit.

Tradicionalni novogodišnji doček u Splitu održat će se na Rivi, a u Novu 2024. godinu Splićani i njihovi posjetitelji ući će uz hitove Doris Dragović.

Grše će zagrijati atmosferu i otvoriti zabavni program u novogodišnjoj noći, dok će Kuzma i Paka zulu zabavu nastaviti i rasplesati publiku iza ponoći do ranih jutarnjih sati.

U Budvi Toni, u Kotoru Severina i Merlin

Turistička zajednica općine Kotor priprema višednevni program za novogodišnje praznike, a za doček 2024. godine na Trgu od oružja pjevat će Severina, dok će prvog dana nove godine odnosno 1. januara nastupiti Dino Merlin.

Legendarni bh. kantautor Dino Merlin će za reprizu Nove godine održati koncert na trgu u Kotoru. Također, treba napomenuti da će u Kotoru 30. decembra koncert održati Tijana Dapčević i Eoe Kida.

Također, i Budva organizira višednevni praznični program koji će započeti koncertima 30. decembra. Uvertira u najluđu noć bit će koncert Aleksandre Prijović i Dejan Petrović Big band.

Budva dugi niz godina organizira javni doček Nove godine na otvorenom. Građane i turiste Budve u 2024. uvest će Toni Cetinski i Van Gogh koncertom ispred starog grada u Budvi. Međutim, to nije sve.

Zabava se nastavlja i prve večeri 2024. godine kada će prisutne na otvorenom zabavljati Marija Šerifović, Željko Joksimović i Nikola Rokvić.

Tradicionalno Beograd ima najbogatiji novogodišnji program u regionu sa javnim dočecima na više lokacija i uz nastupe velikih regionalnih imena u zatvorenim privatnim objektima. Međutim, još uvijek nije objavljeno ko će to Beograđane uvesti u 2024. godinu na javnom dočeku.

0%