if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kako ostati u formi tijekom praznika?

Blagdani nas okupljaju i to često oko stola. I dok je uživanje u zimskoj sezoni jedna od velikih životnih radosti, vrlo je lako pretjerati u ovo blagdansko doba godine.

Nedavno istraživanje koje je proveo Innerbody pokazalo je da više od 90 posto ljudi kaže da se udebljalo tijekom praznika, unatoč tome što 80 posto kaže da im je ostati aktivan u ovo doba godine prioritet.

Josh York, osobni trener i osnivač GYMGUYZ-a, tvrtke za osobne treninge kod kuće i u teretani, podijelio je za Best Life svoja tri najbolja savjeta kako ostati u formi tijekom blagdana kako biste mogli uživati ​​u proslavama bez žrtvovanja zdravlja.

1. Usredotočite se na održavanje težine, a ne na mršavljenje

York kaže da je, kada je u pitanju vaša fitness rutina, važno biti realan tijekom praznika. Uz vaš raspored i toliko događaja u kalendaru povezanih s hranom, moglo bi biti korisno promijeniti način razmišljanja s mršavljenja na održavanje težine.

“Moguće je održavati fitness rutinu i istovremeno uživati ​​u onome što blagdani nude. Ako je pred vama posebno naporna sezona, razmislite o svakodnevnom vježbanju od 10 do 15 minuta”, kaže York.

“Ako se osjećate posebno siti nakon blagdanskog obroka, uzmite pauzu da se hidrirate i otiđite u kratku šetnju. Nastavak fitness rutine tijekom praznika ne mora biti kompliciran, ali morate biti posvećeni”, dodaje.
poster

2. Isprobajte zabavne sezonske aktivnosti

Kad nastupi blagdanska sezona, jedan od najboljih načina da se držite fitness rutine jest da je prilagodite. Ako ne možete ići u teretanu, još uvijek možete imati dovoljno tjelovježbe tako da svoje praznične aktivnosti učinite više fizičkim.

“Razmislite o klizanju, zabavna aktivnost koja može sagorjeti do 500 kalorija na sat”, predlaže York.

“Drugi sjajni načini da se nastavite kretati uključuju aktivnosti u kojima možete uživati ​​i vi i vaša obitelj, kao što je izgradnja snježnih utvrda, grudanje ili sanjkanje. Ove ugodne aktivnosti ne samo da su u duhu sezone, već i osiguravaju da ostanete fizički aktivni i energiziran.”

3. Iskoristite dokolicu

Tijekom praznika vjerojatno imate više izgubljenog vremena nego što mislite – a čak i male količine tjelovježbe mogu vam pomoći da ostanete zdravi i u formi.

“Iako je korisno planirati i pripremiti se, čak i najbolje promišljeni planovi mogu naići na promjene, osobito tijekom blagdanske sezone. Iskorištavanje trenutaka izgubljenog vremena može biti učinkovita strategija za davanje prioriteta brizi o sebi i uključivanje neke tjelesne aktivnosti”, kaže York.

“Na primjer, ako gledate televiziju, iskoristite reklame za laganu tjelovježbu: skačite, radite trbušnjake ili čučnjeve, pa čak i samo istezanje brzi su i jednostavni načini da se održite u formi.”

0%