if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Poznati lanac restorana brze hrane pravi konkurenciju Starbucksu

Svjetski lanac restorana brze hrane McDonald’s je objavio detalje o novim restoranima koji će se zvati CosMc’s, a koji će biti konkurencija Starbucksu.

Pilot restoran počet će s radom ovaj mjesec u Chicagu, s planom da ih do kraja sljedeće godine bude na desetak lokacija. McDonald’s namjerava da do 2027. širom svijeta otvori 10.000 restorana, od kojih će mnogi biti u Kini. Time će se ukupan broj restorana ove kompanije povećati na 50.000.

Prvi CosMc’s bi trebao biti otvoren u Bolingbrooku, američkoj saveznoj državi Illinois, a još deset restorana bi se tijekom naredne godine trebalo otvoriti u Teksasu. Služit će slatke namirnice, kao što su španjolske krofne, s’mores keksi, proizvodi od čokolade i pjenaste bombone. Na meniju će biti pojedine namirnice koje su već u McDonald’sovoj ponudi, kao što su Egg McMuffins. McDonald’s u sklopu postojećeg lanca restorana ima McCafe u kojima služi samo kavu i slatkiše.

Naziv za novi brend dolazi od maskote McDonaldland koja se pojavila u reklamama kasnih 80 i ranih 90-ih godina prošlog stoljeća. Tada su mnogi zbog rasta životnih troškova bili primorani na kupovinu jeftine brze hrane, a koju je upravo nudio McDonald’s. BBC piše da je to u velikoj mjeri ostalo nepromijenjeno do danas.

Ovaj lanac restorana je objavio planove za ono što bi mogao biti period njegovog najbržeg rasta. To podrazumijeva otvaranje još 10.000 restorana širom svijeta, od kojih će 3.500 biti u Kini koja je drugo najveće tržište za McDonald’s.

Izvršni direktor McDonald’sa Chris Kempczinski je izjavio da bi Kina mogla postati najveće tržište za ovaj lanac restorana. Nagovijestio je da bi CosMc’s mogao postati globalni lanac. Kako je kazao, nije vrijedno vremena raditi na ideji koja će funkcionirati na samo jednom tržištu, prenosi BBC.

0%