if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

UEFA bogatim ugovorom prepustila finale Lige prvaka Abu Dhabiju

Finale Lige prvaka za sezonu 2029/30. igrat će se u Abu Dhabiju u sklopu novog šestogodišnjeg ugovora UEFA-e s tom bogatom zemljom vrijednog čak 2,2 milijarde eura, piše španjolski OK Diario.

Ovaj dogovor s Emiraćanima je odgovor na sudsku odluku vezanu za projekt Superlige koja se uskoro očekuje u Luksemburgu i vrijedio bi od iduće sezone.

“UEFA zna da bi 21. prosinca mogla izgubiti tužbu na Sudu pravde Europske unije vezanu za Superligu i dogovorila se s Abu Dhabijem da sponzorira Ligu prvaka. Žele je napraviti privlačnijom za klubove i izbjeći dezerterstvo u Superligu”, rekao je Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito de Jugones.

Odluka bi trebala postati službena na narednoj sjednici UEFA-inog izvršnog odbora u Parizu 7. veljače uoči žrijeba četvrtog izdanja Lige nacija.

Glavni čovjek za izvršenje projekta s UEFA-ine strane zamjenik je generalnog tajnika Giorgio Marchetti koji se konsultira s izvršnim odborom da sve prođe glatko.

UEFA će, prema napisima španjolskog medija, prodati prava za sva UEFA-ina natjecanja, uključujući i ženska i futsalska, za područje Bliskog istoka.

0%