if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Evo tko su najmlađi milijarderi u 2023. godini

Prosječni milijarder ima 65 godina, pokazuju podaci Forbesa. Međutim, starost nije uvjet za zgratanje velikog bogatstva. Ovo je deset ljudi koji imaju 30 godina ili čak i manje, a na bankovnom računu su im basnoslovne svote.

Na vrhu liste nalazi se 31-godišnji Mark Mateschitz, sin pokojnog austrijskog milijardera i osnivača Red Bulla Dietricha Mateschitza. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na čak 34,7 milijardi dolara, piše Tportal.hr.

Nakon očeve smrti prošle godine naslijedio je 49 posto udjela Red Bulla, ali i brojne luksuzne nekretnine, poput fidžijskog otoka i austrijskog dvorca te imanja u ekskluzivnom londonskom Knightsbridgeu. Također, Mateschitz je vlasnik tvrtke za proizvodnju pića Thalheimer Heilwasser.

Nakon Austrijanca slijede braća Del Vecchio. Najstariji 28- godišnji Leonardo ‘težak’ je oko 3,5 milijardi dolara na koliko se procjenjuje vrijednost imovine i njegova dva brata Luce (22) i Clemetna (19). Izvor njihova bogatstva je Luxottica, talijanski konglomerat i najveća tvrtka u industriji naočala koju su naslijedili od oca Leonarda.

0%