if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Upaljena je prva adventska svijeća u Novom Travniku

Župa Presveto Trojstvo pozvala je građane na advent pod nazivom “U susret Božiću”. Pred prvu adventsku nedjelju u Novom Travniku je upaljena prva adventska svijeća, svijeća vjere koja nas poziva da se preispitamo o svojoj vlastitoj vjeru.

Svečano otvaranje adventskog programa održano je večeras 02.12., s početkom od 19:00 sati na Trgu Drinskih mučenica. Prije samog otvaranja adventa, u crkvi Presvetog Trojstva služena je sveta misa.

Nakon što je sveta misa završila, građani su se okupili ispred crkve Župe Presveto Trojstvo i potom molitvom i toplinom ljubavi, zajedno sa Dariom Buzićem, upalili prvu adventsku svijeću.

Kulturno-glazbeni program na trgu Drinskih mučenica upotpunili su članovi KUD-a “Stari Hrast 2000-te”.
U duhu adventa i predbožićnog veselja s molitvom i tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće mnoštvo vjernika svojim dolaskom i molitvom upotpunilo je i uveličalo ovaj događaj.

U predivnom ambijentu te uz božićne pjesme, posjetitelji su uživali u besplatnoj ponudi kuhanog vina, čaja, kobasica i fritula,a svatko je mogao ostaviti svoj dobrovoljni prilog.Sav prikupljeni prihod ići će u prilog projektima katoličkih skauta i Čuvara Kristova groba župe Presveto Trojstvo.

0%