if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novotravnička rakija nagrađena sa dva zlata na Spirit festu u Sarajevu

U četvrtak je u sarajevskom hotelu “Holiday” održana jubilarna deseta manifestacija i festival žestokog pića i rakija “Spirit fest Sarajevo 2023”. Na festivalu je sudjelovao i OPG Rale iz Novog Travnika, koji je izlaga donaću rakiju i likere.

OPG Rale osvojio je ukupno pet medalja, dva zlata, dva srebra i jednu broncu. Zlato je osvojeno u kategoriji liker od kadulje i dunje, srebrena medalja za viljamovku i liker od maline, a brončana za liker od oraha.

– Čast nam je bila sudjelovati na izuzetno poznatom, desetom jubilarnom izdanju Internacionalnog festivala žestokog pića i rakija “ Spirit Fest Sarajevo”. Na sajmu se predstavilo 65 destilarija i kompanija od kojih su mnogo zastupnici poznati svjetskih brendova. Prijavljeno je 160 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija, likera i gin-a. Destilarija “Viljamkovka Rale” ove godine priložila je, odnosno ponudila poznatu rakiju viljamovku te ukusne brojne likere, od kojih smo osvojili vrijedne nagrade i priznjanja, – kazao je za potral centralna.ba vlasnik OPG Rale Ranko Barnjak.

U jakim konkurencijama za destilate u kategorijama “rakija od voća” i kategorija “likeri” osvojili su sljedeće nagrade:

  • Srebrena medalja za viljamovku
  • Zlatna medalja za liker od kadulje
  • Zlatna medalja za liker od dunje
  • Srebrena medalja za liker od maline
  • Brončana medalja za liker od oraha

Sarajevo Spirit Fest je izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u regiji.

0%