if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Danas je svjetski dan kućnih ljubimaca

Svjetski dan kućnih ljubimaca se na današnji dan obilježava diljem svijeta i podsjeća na nužnost odgovorne skrbi za pse, mačke, kuniće i druge životinje koje su ljudi izabrali za suživot. Prijatelji životinja upozoravaju da velika većina njih nema sreće da budu voljeni članovi obitelji, već završavaju odbačeni na skrbi uvijek pretrpanih skloništa ili udruga za zaštitu životinja.

– Kućni ljubimci nisu igračke ni privremena kratkotrajna zabava, nego živa osjećajna bića za koja trebamo skrbiti sljedećih 15 do 20 godina. Nažalost, kod nas je i dalje svijest o tome niska.

Ovaj dan pruža priliku za informiranje javnosti o važnosti brige o kućnim ljubimcima, odgovornom vlasništvu, sterilizaciji, cijepljenju i drugim aspektima koji utječu na njihovu dobrobit.

Aktivnosti vezane uz Međunarodni dan kućnih ljubimaca često uključuju educiranje vlasnika o pravilnom skrbi za svoje ljubimce, pružajući im ljubav, pažnju, odgovarajuću prehranu i veterinarsku skrb.

Organizacije koje se bave zaštitom životinja koriste ovaj dan kako bi naglasile važnost udomljavanja životinja iz skloništa i pružile informacije o postupcima udomljavanja.

Zagrlimo danas malo čvršće naše ljubimce!

0%