if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Apple otkrio što usporava vaš mobitel

Apple kaže da je ova uobičajena pogreška ono što uzrokuje sporiji telefon i brže pražnjenje baterije.Prisilno zatvaranje aplikacija koje ne koristimo praktički je standardna stvar za svakoga tko ima iPhone.

Zatvaranje aplikacija koje ne koristimo logična su stvar. No, Apple kaže da je ta navika pogrešna.Zapravo, te aplikacije u pozadini zapravo nisu tako aktivne kao što možda mislite.“Kada prikažete nedavno korištene aplikacije, aplikacije nisu otvorene, nego su u stanju pripravnosti kako bi vam pomogle pri navigaciji i obavljanju više zadataka”, objasnio je Apple na svom forumu za rasprave.

Prema Appleu aplikacije su kratko vrijeme aktivne, a potom prelaze u stanje pripravnosti te nisu u aktivnoj upotrebi i time ne troše bateriju.

A stalno zatvaranje tih aplikacija moglo bi zapravo činiti više štete nego koristi.Samo razmislite o tome – kad god prisilno zatvorite svoje računalo, to je obično loša vijest. Možda ste ga restartirali i neke od vaših datoteka su izgubljene ili je nešto drugo neočekivano pošlo po zlu.U slučaju vašeg iPhonea , Apple tvrdi: “Trebali biste prisilno zatvoriti aplikaciju samo ako ne reagira.”

“Ne samo da prisilno zatvaranje vaših aplikacija ne pomaže, nego zapravo i šteti”, napisao je novinar fokusiran na gadgete John Gruber na blogu Daring Fireball.“Trajanje vaše baterije bit će slabije i bit će potrebno puno više vremena za promjenu aplikacije ako prisilno zatvorite aplikacije u pozadini.”To je zato što su aplikacije u pozadini “efektivno ‘zamrznute’”, objasnio je, “ozbiljno ograničavajući ono što mogu raditi u pozadini i oslobađajući RAM memoriju koju su koristile”.Sve je to dio pametne tehnologije koju Apple koristi u svom mobilnom operativnom sustavu, poznatom kao iOS.Prema Gruberu, “Odmrzavanje zamrznute aplikacije zauzima puno manje procesora (i energije) nego ponovno pokretanje aplikacije koja je bila prisilno zatvorena.

0%