if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Đoković neće biti suspendiran zbog odbijanja testiranja

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) je donijela konačnu odluku o suspenziji Novaka Đokovića nakon što je odbio doping test uoči meča Davis Cupa protiv Velike Britanije.

ITIA je odlučila da najbolji tenisač svijeta neće biti suspendiran jer nije prekršio antidoping pravila.

Srbijanac nije želio uraditi test uoči meča jer se osoblje Svjetske antidoping agencije (WADA) u njegovoj svlačionici pojavilo sat i po prije početka duela protiv Camerona Norrieja u četvrtfinalu, te je odlučio dati krv i urin nakon duela.

Nije dugo trebalo da krene Hajka na Đokovića. Neki su samo osuđivali njegov potez, dok je bilo i onih koji su tražili suspenziju slavnog tenisača.

Najglasniji među pobornicima da se Đoković suspendira bio je nekadašnji francuski biciklist Marc Madiot koji je istaknuo da tijekom meča tragovi proizvoda za doping mogu biti eliminirani, te da Đoković mora biti automatski suspendiran kada je odbio doping test uoči meča.

No, iz Međunarodne agencije za integritet tenisa su za L’Equipe objasnili da je Đoković postupio u skladu s pravilima.

“Đoković nije odbio test. Pravilo je da se igrača obavijesti, a onda je on dužan testirati se što je prije moguće. U natjecanjima poput Davis Cupa, igrača se o tome može informirati prije meča, dok se u drugim natjecanjima to uobičajeno radi nakon njega. To je već ustaljena procedura. Igrači imaju pravo odlučiti hoće li se testirati prije meča. Ukoliko ne žele, kontrola će uslijediti nakon meča. Češće se dešava da igrači pristanu na kontrolu pred meč jer su nakon njega umorni i žele biti slobodni nakon njega”, pojasnili su iz Međunarodne agencije za integritet tenisa.

0%