if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Učenici OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik gostovali u Kutini

Učenici i nastavnici OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik, zajedno sa učenicima i nastavnicima OGŠ Borisa Papandopula Kutina održali su svečani koncert u Domu kulture Kutina. Ovim koncertom završen je projekt u sklopu Programa prekogranične suradnje između republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Ovim projektom naša škola će dobiti svoj prvi, dugo čekan i vrijedan koncertni klavir.

Program je započeo nastupom kvarteta učitelja (Marija Vukšić- saksofon, Karla Križanić – flauta, Saša Begović Matošković – gitara i Lena Vujičić – glasovir), skladbom „Sjećanja“ koju je za ovu prigodu skladala Barica Tutek, mag. mus. Iznimna čast da predstavljaju našu školu pripala je Lani Šimić (glasovir) u klasi nastavnika Darka Dujmušića, Ivani Šiško (gitara) u klasa nastavnika Ismeta Skrobe, Emanuelu Gabriću (harmonika) u klasi nastavnika Ljubomira Majstorovića, te učenicima Područnog odjela Vitez Domagoju Juriću (harmonika) u klasi profesorice Emine Berbić i Amaru Heldi i Goranu Kuzmanoviću (glasovir četveroručno) u klasi nastavnica Ivane Kuzmanović i Anite Laštro.

Publika je sjajno odreagirala na nastupe naših učenika nagradivši ih velikim pljeskom zahvale za odlične glazbene izvedbe za koje su zaslužni i njihovi profesori.

U znak prijateljstva između navedenih škola, kao i za promicanje vrijednosti i ljepote koju glazba nosi, prigodne darove OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik školi uručio je ravnatelj Nikola Šćapec. A u ime učenika, roditelja i djelatnika naše škole, ravnatelj Josip Dujmušić na dar OGŠ Borisa Papandopula Kutina uručio je sliku koja simbolizira zajedništvo u glazbi.

“Zahvaljujemo ravnatelju Nikoli i djelatnicima škole na ukazanom gostoprimstvu, sa željom da nastave nizati glazbene uspjehe te da glazbom usrećuju i oplemenjuju nove generacije mladih glazbenika.”, kazao je ravnatelj OGŠ Jakova Gotovca Josip Dujmušić.

Projekt ima za cilj podizanje kvalitete glazbeno-obrazovnog odgoja na području grada Kutine (Hrvatska) te Općine Novi Travnik (BiH) kroz nabavu glazbenih instrumenata za kvalitetnije izvođenje nastave za učenike osnovnih glazbenih škola.

Potporu za odlazak na gostovanje u Kutinu pružila je Općina Novi Travnika, na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom.

0%