if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Snježno nevrijeme paraliziralo Srbiju, Bugarsku i Rumunjsku

Snježna nevremena pogodila su u nedjelju istočni dio Balkana, pa su se Srbija, Bugarska i Rumunjska suočile s problemima u prometu i opskrbi električnom energijom. 

70-gosišnji muškarac pronađen je mrtav ispred vikendice u selu Bele Vode na planini Goliji, pišu srpski mediji pozivajući se na portal Info liga. Tijelo nesretnog muškarca je bilo potpuno zatrpano snijegom i pretpostavlja se da je uzrok smrti smrzavanje.

Međutim, tek će se nakon izvještaja nadležnih službi moći sa sigurnošću reći koji je uzrok smrti. Po riječima ljudi koji žive u tom kraju, 70-godišnjak je iz Beograda došao u vikendicu na Goliji. Oni su ga jučer vidjeli, ali ne znaju što se u međuvremenu dogodilo. 

Snježne padaline prouzročile su u više područja u Srbiji brojne probleme u prometu, opskrbi strujom i komunikacijama, a vatrogasci su morali intervenirati da bi evakuirali putnike u lokalnom prijevozu.

Velike količine snijega uz temperaturu ispod nule i jak sjeverozapadni vjetar stvorile su velike probleme u Srbiji. Nakon gotovo 30 sati padanja snijega mnogi građani našli su se u opasnim situacijama. Vatrogasno-spasilačke jedinice izašle su na nekoliko terena među kojima je bio i zatrpani autobus s 24 osobe.

“U akciji koja je trajala čitavu noć, naši kolege su spasile 24 osobe iz zaglavljenog autobusa”, navodi se u objavi MUP-a Srbije na Instagram profilu.

Zamjenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS Aleksandar Radosavljević, izjavio je da su vatrogasci intervenirali u različitim dijelovima zemlje, uključujući Ivanjicu i Novi Pazar. Evakuirane su dvije osobe u mjestu Dobri Dol, a na planini Tari su spašeni gosti hotela Omorika koji su ostali zaglavljeni na putu Mokra Gora-Tara, piše Blic.

0%