if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

SIPA prekinula lanac krijumčarenja droga iz Crne Gore u BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su u nedjelju (26.11.2023. godine) u okviru operativne akcije „Buna“ na području Sarajeva realizirali pretrese stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela “Organizirani kriminal” i „Neovlašten promet opojnim drogama“ propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišena dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450,00 Eura,1.600,00 KM, 2.500,00 CHF, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretresi su realizirani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine a u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Operativnom akcijom “Buna” prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.

0%