if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Poznato gdje će se održati košarkaške kvalifikacije za OI

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) je odredila domaćine kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Parizu.

Kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre u Parizu bit će odigrani od 2. do 7. srpnja naredne godine nakon kojih ćemo znati imena preostale četiri ekipe na Igrama. Gradovi domaćini ovih turnira bit će Atena, Riga, San Juan i Valencia, odredila je FIBA, a ždrijeb će biti održan večeras u 19 sati.

Na svakom turniru će sudjelovarti po šest reprezentacija, koje će biti podijeljene u dvije grupe.

Ždrijeb će biti poludirigovan, te će se u istoj grupi moći naći maksimalno dvije europske reprezentacije, te po jedna američka reprezentacija. Na svakom turniru će moći da se nađe najviše po jedna reprezentacija iz Azije i Afrike.

U polufinalu svakog turnira će igrati po dvije prvoplasirane reprezentacije, a zatim će pobjednici polufinala međusobno odlučivati tko će izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu.

U prvom šeširu večerašnjeg ždrijeba bit će Španjolska, Latvija, Litva i Slovenija, u drugom se nalaze Brazil, Italija, Grčka i Poljska, u trećem su Portoriko, Crna Gora, Dominikanska Republika i Finska, a u četvrtom Novi Zeland, Gruzija, Meksiko i Liban. Peti šešir čine Hrvatska, Obala Slonovače, Angola, Filipini, a šesti Egipat, Bahami, Kamerun i Bahrein.

Olimpijske igre će biti održane od 26. srpnja do 11. kolovoza naredne godine u Parizu, a plasman su već osigurali Njemačka, Srbija, SAD, Kanada, Australija, Japan, Južni Sudan i doomaćin Francuska.

0%