if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

(FOTO) Čarobni vikend za male planinare uz PD KUK

Planinarsko društvo “Kuk” organiziralo još jedan kamp za djecu školskog uzrasta. Početna točka dvodnevnog izleta bila je u mjestu Pribilovići, kod svima već poznate vile Vilenice.

Misao vodilja u realizaciji kampova za djecu jeste barem na kratko zamijeniti ekran prirodnim okruženjem, približiti djecu prirodi te ih upoznati s osnovama planinarstva.

Planina Vilenica se prije zvala Hrastovija jer je bila obrasla s tisućljetnim hrastovima. Kako je vrijeme odmicalo brojne legende su joj promijenile naziv u Vilu Vilenicu.

“Vila se nakon dugo skrivanja ponovno tu pojavila ove godine zahvaljujući Planinarskom društvu KUK i umjetnicima iz Udruge Naša zemlja Travnik. Tu je jedna prelijepa skulptura koja još nije u potpunosti dovršena, a završetak radova očekujemo uskoro. Vila služi za obilježavanje planinarske staze koja je otvorena prošle godine baš na ovaj dan. Što se tiče same staze, u pripremi je jedna prelijepa priča – priča o potrazi za blagom, vilama i vilenjacima pa se nadam da ćemo se u budućnosti družiti i u sklopu te priče.”, Kazao je predsjednik mjesne zajednice Pribilovići Karlo Lozančić.

Budući da je PD “Kuk” jedan od inicijatora za postavljanje skulputure Vile Vilenice u Pribilovićima, ovom prigodom predsjednik mjesne zajednice uručio je zahvalnicu predsjednici PD “Kuk” Željki Zlojo-Martinović. Gospođa Zlojo se zahvalila te čestitala svima Dan državnosti Bosne i Hercegovine koji je ujedno i godišnjica otvaranja navedene staze.

Nakon planiranog izleta, djeca će biti smještena u planinarskom domu na Bučićkoj ravni gdje će se kroz zabavne radionice družiti i uživati naredna dva dana.

Čarolija planine i slobodne aktivnosti će probuditi lijepe uspomene malim ali i ovim većim planinarima u ovo predblagdansko vrijeme.

0%