if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Održana svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine (FOTO)

Povodom  25. studenog, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina i Općinsko vijeće Novi Travnik danas je organiziralo svečanu akademiju.

Akademija je održana u  velikoj dvorani Općine Novi Travnik. Prije same akademije Položeni su vijenci na spomen obilježju Šehidima i poginulim borcima ARBiH na Trgu zlatnih ljiljana, te na Spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a i civilnim žrtvama domovinskog rata na trgu ispred zgrade Općine.

Na akademiji prisutnima su se obratili te čestitali Dan državnosti BiH predsjedavajući Općinskog vijeća Selver Zukić i načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

“Povijest nas uči kako je Bosna i Hercegovina nastala na višestoljetnoj tradiciji i toleranciji, te suživotu različitih naroda. Ta tradicija gradila se s mnogo izazova, izazova s kojim se i mi danas susrećemo. Naša zemlja, naš Novi Travnik treba snažne i razumne snage, kao i nove ideje koje će biti usmjerene prema boljoj i pozitivnijoj budućnosti za sve nas i našu djecu. Dan državnosti je dan kada se prisjećamo ideja na kojima je ova zemlja nastala, koje su možda danas aktualnije nego ikada. Između ostalih ideja o ravnopravnosti svih naroda Bosne i Hercegovine. Naše razlike i različitosti uz međusobno poštivanje i toleranciju mogu nas odvesti u zajednicu europskih naroda, a to mjesto iskreno se nadam, dat će poticaj ekonomskom prosperitetu Bosne i Hercegovine na radost i zadovoljstvo svih naših građana. S tom željom svima vama, novotravničankama i novotravničanima u našem gradu i inozemstvu, te svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti.”, kazao je u svom govoru načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Akademiju su svojim glazbenim točkama uljepšali učenici osnovnih i srednjih škola općine Novi Travnik.

0%