if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Bivši paraolimpijski prvak Oscar Pistorius bit će pušten na uvjetnu slobodu

Bivši paraolimpijski prvak Oscar Pistorius bit će pušten iz zatvora na uvjetnu slobodu, 10 godina nakon ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp. Odlučio je to danas odbor za uvjetni otpus koji je kao datum za njegovo puštanje na slobodu odredio 5. siječnja 2024.

“Odjel za zatvorske službe potvrđuje uvjetno puštanje Oscara Leonarda Carla Pistoriusa, od 5. siječnja 2024.”, objavila je kratko zatvorska uprava, nakon razmatranja povjerenstva za uvjetni otpust u zatvoru u blizini Pretorije gdje je sportaš zatvoren. 

Pistorius, koji sada ima 37 godina, osuđen je 2016. godine na 13 godina zatvora. 

Upucao je Steenkamp više puta kroz vrata kupaonice na Valentinovo 2013. Kasnije je tvrdio da ju je zamijenio za provalnika.

June Steenkamp, majka Reeve Steenkamp, nije se protivila puštanju uz jamčevinu, ali je, u pismu poslanom povjerenstvu za uvjetni otpust. Rekla da se pita jesu li Pistoriusovi “veliki problemi s bijesom doista riješeni u zatvoru”, dodajući da bi potencijalno bila “zabrinuta za sigurnost bilo koje žene” koja sada dolazi u kontakt s njim.

June Steenkamp odlučila je ne prisustvovati saslušanju za uvjetni otpust u petak u zatvoru Atteridgeville, blizu Pretorije. Njezin suprug i Reevin otac, Barry, umro je ranije ove godine i rekla je da je pritisak na njih oboje bio golem.

0%