if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Topolino – Najsimpatičniji Fiatov proizvod

Najsimpatičniji Fiatov proizvod upravo je postao neodoljiv, posebno za sve ljubitelje poznatih crtanih junaka iz kuće Disney.

Fiat je za svoju verziju Citroenovog modela četverokotača izabrao jednako kultno ime – Topolino. Pritom je dao dizajnerima mašti na volju, pa su stvorene zanimljive kreacije poput one namijenjene odlascima do plaže. I sve to za oko 10.000 eura. 

Naravno, ograničenja maksimalne brzine (45 km/h) i dosega (70-ak km) su ostale, ali i mogućnost da Topolinom upravljaju mlađi od 18 godina. Sada Topolino, što u konačnici na talijanskom i znači “mišić”, postaje neodvojiv od Mickeyja Mousea. 

I dok je originalni Topolino oblikom malo podsjećao na mišića, reinkarnirani model to čini posebnom vanjštinom. Stvoreno je pet unikata, sve odreda izuzetno uočljivih uzoraka i jarkih boja. Jedna izvedba nosi originalni dezen iz 1928. godine kad je Mickey Mouse debitirao.

“Fiat i Disney imaju zajedničku prošlost jer i Disney i Lingotto slave svoju 100. godišnjicu, a 2 Topolina – Disneyjeva ikona i prvi Fiat 500 – desetljećima inspiriraju umjetnost, uličnu umjetnost i modu”, rekao je izvršni direktor Fiata Olivier François. 

Podsjetimo, Topolino, kao i njegovu braću Opel Rocks-e i Citroen Ami, pokreće 8 KS snažan elektromotor napajan iz baterije kapaciteta 5.5 kWh. Nudi doseg od 75 km, a u Italiji starta cijenom od oko 7500 eura. U pojedinim europskim zemljama mogu ga voziti već 14-godišnjaci.

0%