if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dom naroda BiH usvojio izmjene Zakona o PDV-u

Zastupnici Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine izglasali su danas Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV), a kojim se predviđa povećanje praga za obaveznu registraciju sa postojećih 50.000 na 100.000 KM. Na izmjene Zakona nije bilo amandmana. Za je glasalo 15 zastupnika.

U obrazloženju predloženog zakona je navedeno da je razlog za povećanje granice za registraciju poreznih obveznika sa 50.000 KM na 100.000 KM očigledna potreba, s obzirom na inflatorna kretanja i povećanja cijena roba i usluga u proteklom razdoblju, kao i predviđanja ekonomskih kretanja za naredno razdoblje.

Komisija za financije i proračun Doma naroda podržala je, u drugoj komisijskoj fazi i bez amandmana, prijedlog tog zakona.

Ministar financija i trezora BiH Srđan Amidžić izjavio je u srijedu kako očekuje da će se izmjenama Zakona o PDV-u prag za ulazak u sustav PDV-a  povećati sa 50.000 na 100.000 KM, čime će više od 6.200 obveznika imati olakšicu. Dodao je da će, ako izmjene zakona budu usvojene, javni prihodi biti smanjeni za 25 milijuna KM.

0%