if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zbog snijega otežano prometovanje na Blidinju i Kupresu

Snijeg koji od jučer pada u Bosni i Hercegovini stvorio je probleme na planinskim prevojima pa je otežano odvijanje prometa uprkos angažmanu zimskih službi.

Posebno izraženi problemi u odvijanju prometa su na Blidinju i Kupresu te na magistralnom putu Bugojno – Kupres gdje su zabilježeni veliki nanosi snijega na kolovozu zbog čega su brojni kamioni zaglavili u snijegu ili ostali parkirani sa strane ceste.

Zimske službe od jutarnjih sati su na terenu, ali snježne padaline koje u velikom intenzitetu padaju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine na višim nadmorskim visinama otežale su njihov rad.

Usprkos tome, u poslijepodnevnim satima s obzirom da je i intenzitet padalina opao, zimske službe su uspjele “dotjerati” cestu, pa je prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosankog kantona odvijanje prometa za sada bez većih poteškoća.

Snijeg ne prestaje padati ni u drugim dijelovima BiH uglavnom na većim nadmorskim visinama, a jutros je zabilježen i u gradskom jezgru Sarajeva, Travnika i drugih bh. gradova.

0%