if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Incident na predstavi Tarika Filipovića u Živinicama

Tijekom monodrame Tarika Filipovića “Sex i glad” u Živinicima došlo je do incidenta između načelnika Begana Muhića i glumca.

Na početku predstave Filipović je ima određenu interakciju sa publikom, i u postavljanju “škakljivih” pitanja, prozvao je, ne znajući o kome se radi, i suprugu gradonačelnika Muhića.Kako je predstava odmicala, gradonačelnik, koji je sjedio u prvom redu, čitavo vrijeme se dopisivao i bučnije koristio telefon.

Glumac je u jednom trenutku opomenuo načelnika da ne koristi mobitel i da se stiša jer mu to ometa koncentraciju, na što je Muhić reagirao burno.

Obratio se Filipoviću riječima “Kakve su ovo teme i pitanja?”, ne shvaćajući očito da predstava “Sex i glad” nije napravljena za djecu, odnosno da je ciljano napravljena za stariju publiku. Navodno je Filipović čak rekao da će on prekinuti izvođenje predstave i napustiti dvoranu, kako bi gradonačelnik preuzeo pozornicu.

Okupljeni su potom počeli skandirati, dobacivati i predstava je nekako nastavljena. Ipak, na kraju su načelnik i glumac opet ušli u žučnu raspravu.Tarik Filipović u predstavi glumi lik sada već legendarnog doktora seksologije, profesora i zavodnika.

Glavni lik Udo Špricnmaher publiku želi nasmijati i educirati o najrazličitijim seksualnim temama koje su mnogima još uvijek u sferi tabua. Predstava “Sex i glad” pokušava detabuizirati ovo neizostavno i značajno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati publiku.

0%