if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Evo kakve nas cijene očekuju ove zime na poznatim svjetskim skijalištima

Kako vrijeme postaje hladnije, tisuće zaljubljenika u snježne padine počet će lagano brisati prašinu sa svoje skijaške opreme, no na skijanje ove godine očito će otići samo oni s dubljim džepom.

Naime, dok se čekaju otvorenja sezone, a koja se na talijanskim i austrijskim skijalištima najavljuju za kraj studenog i početak prosinca, zaljubljenici u snježne radosti već planiraju kamo će ove godine na zimske padine.

Mediji u susjednim zemljama govore i ove godine o poskupljenjima ski karata, što je rast na ionako povećane cijene prošle godine, kad su one skočile zbog energetske krize.

Infografika prikazuje cijene jednodnevne karte za odraslu osobu tijekom vikenda u skijaškoj sezoni 2023./2024.

Prva dva najskuplja skijališta su u Sjedinjenim Državama, a riječ je o skijalištima Vail i Aspen u Coloradu gdje dnevna karta stoji 230, odnosno 219 eura. U Europi su najskuplja švicarska skijališta, a prednjače Zermatt, Arosa Lenzerheide i St. Moritz gdje su karte od 98 do 82 eura.

Kod ocjene skijališta uzeto je u obzir 14 pokazatelja poput – dužine i kvalitete staza, kvalitete smještaja, sadržaja nakon skijanja, vrijednosti za novac…

Najbolje skijalište na svijetu u 2023. je Les Trois Vallees u Francuskoj koje obuhvaća Val Thorens, Les Menuires, Meribel i Conurchevel.

0%