if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dogovoren privremeni prekid vatre između Izraela i Hamasa

Izrael i Hamas postigli su sporazum o oslobađanju 50 žena i djece taoca koji se drže u Gazi u zamjenu za oslobađanje 150 palestinskih žena i djece iz izraelskih zatvora tijekom četverodnevnog prekida vatre, objavile su obje strane u srijedu ujutro.

Dogovor je potvrdio visoki američki zvaničnik, koji je novinarima rekao da će među oslobođenim taocima biti tri Amerikanca, među kojima je i trogodišnja djevojčica. Zvaničnik je rekao da se prvo oslobađanje taoca očekuje u četvrtak ujutro, a ukupan broj oslobođenih mogao bi rasti.

Američki predsjednik Joe Biden pozdravio je sporazum i zahvalio Egiptu i Kataru na njihovom “ključnom vodstvu i partnerstvu” u postizanju sporazuma. Dodao je: “Cijenim predanost koju su premijer Benjamin Netanyahu i njegova vlada preuzeli u podržavanju produžene pauze kako bi se osiguralo da se ovaj dogovor može u potpunosti provesti i osigurati pružanje dodatne humanitarne pomoći kako bi se ublažile patnje nevinih palestinskih obitelji u Gazi… Važno je da se svi aspekti ovog sporazuma u potpunosti implementiraju.

“Današnji dogovor bi trebao kući vratiti i američke taoce, a ja neću stati dok svi ne budu oslobođeni.”

Visoki američki zvaničnik je rekao: “Dogovor je na kraju strukturiran tako postoji mogućnost oslobađanja više taoca i nakon prvih 50”, dodajući da se dogovor sada odnosi na žene i djecu u prvoj fazi, ali s očekivanjem da će doći i do oslobađanja ostalih”.

0%