if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Danas u Travniku predavanje na temu “Ekranizam” – sigurnost djece na Internetu

Komisija za mlade i ravnopravnost spolova Općine Travnik u suradnji sa stručnjacima iz oblasti psihologije organizira predavanje na temu “Ekranizam” koje će se održati 21.11. ove godine u sali Centra za kulturu općine Travnik sa početkom u 18 sati.

Ovom prilikim predavačicama dr.sci.Klementina Nuk –Vuković i MA pedagogije – geštalt psihoterapeutkinja Ivanela Brković će predstaviti potencijalne probleme vezane za zaštitu djece u digitalnom okruženju odnosno sigurnost djece na Internetu, što danas predstavlja veliki problem.

Eksplozija informacijskih i komunikacijskih tehnologija otvorila je bez presedana mogućnost djeci i mladima da komuniciraju, druže se, dijele, uče, pristupaju informacijama i izražavaju svoje mišljenje o stvarima koje utiču na njihov život i njihove zajednice, dok se istovremeno nameću značajni izazovi za sigurnost djece. 

Prepoznavši ove probleme, Komisja za mlade i ravnopravnost spolova je uz podršku načelnika Općine Travnik odlučila organizirati predavanje na ovu temu, kako bi makar malo i roditeljima i našoj djeci u Travniku pokušala ukazati na ovaj veliki problem.

Ciljna grupa:

–       roditelji,

–       učenici VII i IX razreda osnovne škole, 

–       učenici srednjih škola od I-IV razreda.

0%