play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Stoltenberg u službenoj posjeti BiH

Stoltenberg se inače nalazi na regionalnoj turneji, a osim predstavnika vlasti u BiH, plan je susresti se i s dužnosnicima u sjedištu NATO stožera u Sarajevu.

Stoltenberg će se danas susresti s predsjedateljicom Vijeća ministara Borjanom Krišto, kao i visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Posjeta glavnog tajnika NATO-a jasna je poruka kako Sjevernoatlantski savez ima namjeru održavati i jačati partnerske odnose s BiH, zemljom koja je u NATO-ovu programu “Partnerstvo za mir”, ali i koja je u sjedište NATO-a uputila program reformi za 2021. i 2022. godinu.

Stoltenberg se inače nalazi na regionalnoj turneji, a osim predstavnika vlasti u BiH, plan je susresti se i s dužnosnicima u sjedištu NATO stožera u Sarajevu. Dolazak u BiH, a nakon toga i ostale zemlje jugoistoka Europe, koje imaju snažne aspiracije postati punopravne članice Europske unije, kao i sastanak sa savezničkim liderima iz regije, odnosno Hrvatske, Slovenije, Albanije i Crne Gore, potvrda je visoke razine pozornosti koju Sjevernoatlantski savez pridaje ovom području na koje se, osobito u svjetlu ruske agresije na Ukrajinu, gleda kao na ključ stabilnosti cijelog kontinenta.

0%