play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zbog kiše i vjetra na snazi žuto upozorenje za određene dijelove BiH

Meteoalarm objavio je žuto upozorenje za veći dio Bosne i Hercegovine zbog najavljenog vjetra, koji će puhati i do 70 kilometara na sat, a za regije Višegrada, Sarajeva i Tuzle zbog najavljene kiše.

Za regiju Banja Luka upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na sat, dok je za prijedorsku regiju prognozirano da će udari vjetra biti između 50 i 70 kilometara na sat.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar”, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Za regiju Višegrad očekuje se količina padalina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

“Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uvjeti za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila zbog padalina”, ističe se u upozorenju.

Za regije Bihaća, Livna, Sarajeva i Tuzle upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na sat.

Za sarajevsku regiju upozorenje je izdato i jer se očekuje količina padalina između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, a za regiju Tuzle očekivana količina padalina je između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. 

0%