if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Općina Novi Travnik podržala rad SOS Dječjih sela BiH

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo i predstavnice JU Centra za socijalni rad Novi Travnika Alma Lisica i Katarina Buzić su u utorak 14.11.2023. godine posjetili SOS Dječje selo u Gračanici i održali sastanak sa predstavnicom Nacionalnog ureda SOS Dječjih sela BiH Melikom Sahinović i direktoricom SOS Dječjeg sela Gračanica Slađanom Skenderović Cvitkušić.

Tijekom posjete predstavnici Centra su obišli dječje selo i upoznali se s konceptom i organizacijom rada sela. Tema sastanka bila je usmjeravanje fokusa na potrebe djeteta i omogućavanje reformskih procesa koje se isključivo odnose na unapređenje modela hraniteljstva i potpune deinstitucionalizacije.

Općina Novi Travnik je svojim djelovanjem i donacijom podržala rad SOS Dječjih sela BiH, a kroz razgovor je najavljena i daljnja potpora od strane Općine Novi Travnik i JU Centra za socijalni rad Novi Travnik. 

SOS Dječje selo je humanitarna organizacija koja brine o djeci i mladima bez roditeljskog staranja i osigurava im odrastanje u obiteljskom okruženju, zajedno sa SOS roditeljima i ostalim članovima obitelji. SOS roditelji i cijeli stručni tim profesionalaca brinu o djeci i mladima i kada napune 18 godina, sve do njihovog potpunog osamostaljenja, a biološka braća i sestre uvijek odrastaju u istoj obitelji u kojoj se njeguju istinske obiteljske vrijednosti i grade dugoročne obiteljske veze. Pored brige o djeci bez roditeljskog staranja, SOS Dječja sela u BiH pomažu obitelji u socijalnoj potrebi da ostanu na okupu, te rade na prevenciji izdvajanja djece iz obitelji porijekla, jačajući roditeljske kompetencije i osnažujući cijele obitelji.

Ukoliko i Vi želite da budete dio pozitivnih promjena i stvaranja dobrih uvjeta za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja možete sa simboličnim načinom da postanete donator.

Sve informacije možete dobiti na: E-mail: info@sos-ds.bahttps://sos-ds.ba/ i na broj: +387 33 465 053.

0%