play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Dom zdravlja Novi Travnik obilježava Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti/dijabetesa obilježava se po preporuci Međunarodne dijabetološke federacije, svake godine 14.studenog.

Prema evidenciji Međunarodne dijabetološke federacije 537 milijuna ljudi, boluje od šećerne bolesti, u dobi od 20-79 godina. Svakih 5 sekundi 1 osoba umire od šećerne bolesti, a gotovo polovica je mlađa od 60 godina. Većina oboljelih boluje od šećerne bolesti tipa 2 koja se u 80 % slučajeva može spriječiti i prevenirati promjenom životnih navika.

Preporučene aktivnosti usmjerene su na obitelj koju je potrebno educirati i potaknuti na vođenje zdravih stilova života, prije svega zdrave prehrane, tjelesnih aktivnosti i otklanjanje štetnih navika.

Dom zdravlja Novi Travnik će 14.11.2023.godine u vremenu od 09,00-12,00 sati u Domu zdravlja provoditi slijedeće aktivnosti:

  • zainteresiranim građanima kontrolirati razinu šećera u krvi,
  • mjeriti krvni tlak,
  • dijeliti stručne savjete uz promidžbeni materijal o važnosti educiranja u liječenju oboljelih od šećerne bolesti.

Istoga dana održati će se stručno predavanje u 13,00 sati, u Domu zdravlja na temu: “Dijabetes: saznaj svoj rizik, saznaj svoj odgovor”, predavač: Zerina Brljak, dipl.medicinska sestra.

0%