play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Hrvatski ministar Banožić bi mogao u zatvor zbog izazivanja prometne nesreće s smrtnim ishodom

Bivši ministar Mario Banožič je u subotu ujutro skrivio prometnu nesreću na izlazu iz Vinkovaca prema Županji.

U pretjecanju kamiona sudario se s kombijem iz suprotnog smjera. Nažalost, vozač kombija Goran Šarić je preminuo od zadobijenih ozljeda. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je odmah razriješio ministra dužnosti, kako bi izbjegao još jedan skandal ili mogući pad vlade.

Policija je u nedjelju objavila kako je protiv Marija Banožića podigla kaznenu prijavu za nesreću iz nehaja zbog sudara u kojem je poginuo Goran Šarić.Banožićevo zdravstveno stanje i dalje je ozbiljno, a oporavlja se u osječkoj bolnici.

Međutim, odvjetnik Fran Olujić tvrdi da kvalifikacija oko toga hoće li se raditi zaista o kaznenom djelu iz nehaja ili namjeri nije još do kraja utvrđena.

“Zakonodavac je predvidio dvije situacije – ako je riječ o nehaju onda je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora, a ako se ne radi o nehaju, predviđena kazna je od 3 do 15 godina zatvora”, kazao je Olujić U mreži prvog na Hrvatskom radiju i napomenuo da su za takva kaznena djela nadležni županijski, a ne općinski sudovi.Teško je, kaže, prognozirati kako će se stvari razvijati, jer to ovisi o nizu faktora.

0%