if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U Novom Travniku održan 8. Susret zborova (FOTO)

U nedjelju 12. studenoga u Domu kulture u Novom Travniku odžan je 8. Susret zborova u organizaciji UHAKUD u BiH. Suorganizator susreta bili su KUD „Stari hrast 2000“ i župa Presvetog Trojstva Novi Travnik.

Program je započeo svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva,a nakon toga, u Domu kulture publici se predstavilo 14 pjevačkih skupina iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Ideja susreta zborova potekla je prije deset godina, i ono što smo tada zamišljali danas smo ostvarili. Željeli smo povezati zborove i sastave iz cijele Bosne i Hercegovine. Danas kad tu imamo zborove od Orašja do Mostara mogu reći da smo to uspijeli. Drugi cilj je bio što se danas događa, a to je očuvanje kulturne baštine, to je druženje, upoznavanje, razmjena iskustava, tako da evo mogu zahvaliti svakom pojedinačnom pjevaču i voditelju zbora, te svima onima koji su nas došli podržati i uveličati ovaj susret. Također jedna od ideja je bila da se susret ne održava uvijek u istom gradu nego da šeta po cijeloj BiH. Prošle godine bili smo u Hercegovini, a ove godine, na prijedlog predsjednice FBiH Lidije Bradare, došli smo u Novi Travnik, a dogodine tko zna.”, kazala je za Drukciji radio tajnica Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH Marina Bazina.

U revijalnom dijelu Susreta nastupio je i Djevojački zbor KUD „Stari hrast 2000“ Novi Travnik. Djevojke su se predstavile pjesmom “Ružo moja crvena” koju su posvetile prerano preminuloj članici KUD-a Ani Fišić.

Nakon službenog dijela progama voditelji zborova sudjelovali su u radu okruglog stola kojeg su predvodile mr. art. Katja Krolo Šarac i doc. dr. sc. Marina Bazina.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Susreta zborova je Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH i Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik.

0%