if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Otkazan i drugi spust u Zermattu

Drugi muški spust Svjetskog kupa u alpskom skijanju koji je bio na rasporedu u nedjelju na stazi između Zermatta (Švicarska) i Cervinije (Italija) otkazan je zbog vremenskih neprilika, kao i prvi dan ranije, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

“Zbog obilnog snijega koji je počeo rano jutros, kao i jakog vjetra, uzimajući u obzir današnju prognozu i jamčeći sigurnost svih”, žiri i organizatori odustali su i od ove druge utrke, objasnio je glasnogovornik FIS-a. 

Kako je vjetar već prekinuo muški veleslalom u Söldenu krajem listopada, skijaši će morati pričekati da njihova sezona započne u američkom Beaver Creeku s dva spusta i superveleslalomom od 1. do 3. prosinca.

Ovaj novi neuspjeh također ugrožava budućnost staze Zermatt-Cervinia, prvog prekograničnog FIS natjecanja najavljenog početkom 2022., koji još čeka premijeru.

Spust “Gran Becca”, koji počinje s ledenjaka u Švicarskoj na visini od gotovo 3800 metara i završava u Italiji, imao je šest odustajanja za isto toliko pokušaja jer su i muški i ženski spust već otkazani prošle godine zbog nedostatka snijega na dnu staze.

0%