play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Dovoljno je samo reći: Dragan Primorac

Dragan Primorac jedan je od najpoznatijih znanstvenika, gnetičara i forenzičara na Balkanu, a ujedno je i jedan od omiljenih gostojućih predavača na različitim studentskim i znanstvenim skupovima. Ukupno je objavio oko 250 znanstvenih radova i kongresnih priopćenja iz područja personalizirane i regenerativne medicine, genetike, metaboličkih poremećaja kosti i hrskavice pedijatrije, populacijske genetike. 

Studenti Medicinskog fakulteta u Zenici su imali prigodu slušati predavanje prof.dr. Primorca na temu “Nema mjesta za male snove”. Zanimljivo predavanje kojim je prof. Primorac nastojao prikazati svijet znanosti i važnosti obrazovanja, napredovanja i stalnog usavršavanja, više je puta prekidan plijeskom oduševljenih studenata.

Nitko vam ne može i ne smije ukrasti vaše snove. Riskirajte i ne bojte se jer uplašenog čovjeka živcira svaki zvuk. Najbolji način da predvidite budućnost je da je sami kreirate”, poručio je studentima dr. Primorac.

Nadalje je dodao da mladi ljudi moraju “sanjati veliko” i da im nitko ne smije biti na putu ostvarenja njihovih snova. Istaknuo je da će po nekada u životu morati prihvatiti rizike. Ipak kao ključnim navodi ulogu mentora te da će u mnogim segmentima njihova znanstvena karijera ovisiti o mentorima. Brojni primjeri svjedoče da nije važna veličina države iz koje dolaze mladi znanstvenici za njihov znanstveni uspjeh, nego njihova želja i odlučnost da naprave znanstvene iskorake, rekao je Primorac. Organizator predavanja bio je prof.dr. Ermin Čehić.

0%