play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Baka iz Dobretića živi od 130 KM mjesečno, za ručak skuha dva krumpirića

Novinarka iz BiH Dijana Hodžić na YouTubeu objavljuje razgovore s ljudima koje naziva Priče s Dijanom. Jedan od tih razgovora, sa siromašnom bakom Marom, završio je i na TikToku i postao viralan, a mnoge je dirnula njezina teška situacija i životna priča.

Baka iz Dobretića otkrila je da živi od socijalne pomoći od 130 maraka, a od toga mora plaćati onome tko će joj nacijepati drva ili naložiti vatru. “Nitko ne radi džabe”, kaže baka koja je otkrila da jede krumpir ili brašno, i to ne svaki dan, nego kada je u stanju kuhati.

“Skuham dva krumpirića, to mi je k‘o pečenje”, ispričala je novinarki. Neki su se raspitivali kako da joj pomognu, na primjer za hranu. Dan prije dobri ljudi donijeli su baki malo hrane i kave, a ni snimateljska ekipa nije došla praznih ruku.

Za nešto više od pola prve donacije baki je kupljen televizor. “Nemoj sada biti do zore budna gledajući ga”, našalila se novinarka s bakom. Novinarska ekipa baki je proslijedila 130 maraka od donacija, a ostatak od 400 maraka ostavili su na računu u trgovini da si može nabaviti namirnice.

0%