play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Usvojen Nacrt Proračuna SBK za 2024. godinu

Na prijedlog ministrice financija Kantona Središnja Bosna, Mirjane Plavčić, Vlada Kantona Središnja Bosna usvojila je Nacrt Proračuna SBK za 2024. godinu u iznosu od 355.265.322 KM.

Ovaj proračun predstavlja povećanje od 6,1% u odnosu na Izmjene i dopune prošlogodišnjeg Proračuna našeg kantona.

“Usvojeni Nacrt Proračuna SBK za 2024. godinu označava značajan korak naprijed za cijelu zajednicu. Ovim proračunom pružamo podršku jedinicama lokalne samouprave u ostvarivanju njihovih razvojno-socijalnih i infrastrukturnih projekata.”, naglasila je ministrica Plavčić dodavši: “Stabilnost javnih financija i dobro funkcioniranje ključnih dijelova društva proizlaze iz sustavnog pristupa odgovornom radu, pomnom planiranju i izvršavanju obveza koje Kanton Središnja Bosna dosljedno provodi”.

Usvojeni Nacrt Proračuna SBK za 2024. godinu integrira niz razvojnih inicijativa i značajnih socijalnih mjera. Planirane su sredstva za niz kapitalnih i razvojnih projekata, podršku gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, sportu, braniteljima i mladima. Velika ulaganja su predviđena za transfere iz područja socijalne zaštite, kao infrastrukturna ulaganja, posebice u ključne objekte za KSB, poput škola, predškolskih ustanova, policijskih stanica, zdravstvenih ustanova, pravosudnih institucija – sudova, i drugih.

Ovom odlukom, Kanton Središnja Bosna postaje prvi kanton u Federaciji koji je usvojio ovaj značajan financijski dokument, a što su uz riječi podrške i pohvale predlagaču potvrdili ministri u Vladi SBK i premijer SBK.

0%